SEO

Nasıl SEO Uyumlu İçerik Üretilebilir?

Nasıl SEO Uyumlu İçerik Üretilebilir?

SEO uyumlu makale oluşturma mutlaka internet sektöründe olan herkesin karşısına bir şekilde çıkmıştır. Peki SEO uyumlu makaleler nasıl yazılır? Hangi kuralları takip ederek SEO uyumlu makaleler yazabiliriz? Bu sorunun cevabı kısa olmasa da ilk etapta özgün ve kaliteli bir yazı oluşturmalısınız diyebiliriz. Özgün bir içeriğiniz olmazsa arama motorlarında istediğiniz içeriklerle performans yakalamanız zor olabilir. Bu yazımızda sizlere kaliteli içerikler üreterek arama motoru optimizasyonu çalışmalarınızda daha başarılı olmanız ve web sitenizin arama sonuç sayfalarındaki sıralamanızı iyileştirmeniz için size öneriler vermeye çalışacağım.

 

SEO Uyumlu İçerik Nedir?

Arama motorlarında daha sağlam performans almak istiyorsak bunun için arama motoruna kaliteli içerik üretmeliyiz. Çünkü arama motorları, kullanıcılarına iyi bir deneyim yaşatmak ister. Bunun için gösterecekleri sonuçları dikkatlice ayıklar. SEO uyumlu içeriğin ana sebebi de arama motorlarının bizleri daha üst sıralarda göstermesini sağlamaktır. Arama motorlarına iyi bir içerik sunarsak, onlar da bizleri “Bu site kullanıcılarıma güzel deneyimler sunacaktır.” Diye değerlendirecektir. Bunun için önce arama motorlarının bizden neler istediğini bilmemiz gerekiyor. Arama motorlarının bizlerden istediği ilk şey yukarıda bahsettiğimiz gibi özgün içerik üretmek. 

 

 

 

SEO uyumlu içerik hazırlamak için ilk yapmamız gereken anahtar kelime araştırması yapıp bu araştırmaya göre anahtar kelimeleri içerik içerisinde kullanmaya çalışın. Bu sayede kullanıcılar, yazdığınız anahtar kelimeleri içeren aramalar yaptığında sizleri daha üst sıralarda görecektir. İkinci adım ise başlıkları belirlemek ve bunları uygun başlık etiketleriyle kullanmak. Başlık etiketleri, hem okunabilirliği kolaylaştırdığından hem de anahtar kelimeler üzerinde etkili olduğundan çok önemlidir. Konunuzun ana başlığı H1 etiketi ile yazılmalıdır. Mesela ana başlığınızı toplam 5 parçada inceleyecekseniz bu 5 parçanın her birini H2 etiketi ile ayırmalısınız. Eğer H2 etiketine sahip başlıkların altına maddelendirme yapacaksanız bu sefer H3 etiketini kullanmalısınız. 

 

Başlık atarken bunları göz önüne alabilirsiniz. Merak Edilen ve Bir şeyin nasıl yapıldığını açıklayan başlıklar kullanmanız daha fazla trafik kazanmanıza yardımcı olur.

Anahtar Kelimeler içeriğiniz ve hedef kitleniz arasındaki köprü görevini üstlenmektedir.  Aynı zamanda anahtar kelimeler hedef kitlenizin arama motoru araştırmalarında sizin içeriğinizi bulmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Anahtar Kelime Araştırması için Kullanılabilecek Bazı Araçlar

  • Ahrefs
  • Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı
  • Ubersuggest
  • Keywordtool.io
  • Semrush

 

 

Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Burada bahsettiğim toolardan birini kullanarak bir kelime aradığınızda kelimenin aranma hacmini görürüz. Yani bu kelime ayda kaç kere aranmış, hangi bölgedeki kullanıcılar tarafından aranmış, rakip sitelerin aylık tıklanma sayıları, aradığınız kelime üzerine kaç tane rakip site var gibi önemli bilgileri bu araçlar üzerinden kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca benzer kelimelerin aranma hacmini de gösterdiği için önemli bir araçtır. Yani siz bir tane anahtar kelime girdiğinizde, kullanabileceğiniz olası anahtar kelimeleri de bu araçlar sizlere önerecektir. SEO çalışmalarınızda bu öneriler ve özellikle aranma hacimleri oldukça fazla işinize yarayacaktır.

 

Blog
Blog

 

İçerik Türleri Nelerdir?

İçerik türlerinden önemli olanları açıklamaya çalışayım.

Blog Yazıları: Genel olarak blog yayınları çok fazla ilgi çekicidir. Blog İçerikleri sayesinde sitenize bağlantılar verebilirsiniz. Bu bağlantılar sitenizin performansının artmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca blog içerikleri, meraklı kullanıcıların ilgisini çektiği gibi araştırma yapanların da sık ziyaret ettiği adreslerden bir tanesidir.

Videolar: Makale yerine video oluşturmak içeriği zenginleştirmek için yapılabilecek en önemli taktiklerden biridir. Ürününüzle ya da içeriğinizle alakalı bir video paylaşmak faydalı olabilir.

 

Nasıl İçerik Stratejisi Oluşturulur?

İçeriği oluştururken belli bir içerik stratejimiz olmalı. Bu stratejimiz aynı zamanda bizim yol haritamızdır. Eğer yol haritamızı baştan çizerek planlı bir şekilde ilerlersek daha iyi bir SEO çalışmasının önünü açmış oluruz. 

 

Kendinize Bir Plan Hazırlayın

Hedefleriniz odaklanmanız gereken içerik türleri Konusunda önemli bir kriterdir. Örnek vermek gerekirse internetten ürün satmak istiyorsunuz. Direkt olarak online pazaryerlerinde mi yer alacaksınız yoksa kendi sitenizi kurup sitenizi bloglarla destekleyerek ziyaretçi mi çekmeye çalışacaksınız? İlk önce buna karar vererek stratejinize başlayabilirsiniz.

 

 

 

Hedef Kitlenizi İyi Tanıyın

Hedefiniz ürün satışlarında artış ise öncelikle hedef kitlenizi belirleyin. Hangi kesime hitap ediyorsanız buna göre bir kampanya ve SEO çalışması oluşturun. Hedef kitlenizin yoğun olarak arattığı anahtar kelimeleri bulup bunları çalışmanıza ekleyin. Böylece daha büyük bir geri dönüş ve doğal trafik kazanırsınız.

 

Anahtar Kelime Çalışması Yapın.

Anahtar kelimeler, SEO’nun bel kemiğidir diyebiliriz. Bu yüzden anahtar kelime çalışmasını iyi bir şekilde yapmalısınız. Yukarıda belirttiğimiz araçları kullanarak kendinize bir liste çıkartın ve sizin alanınızla en çok örtüşen anahtar kelimeleri yazınıza ekleyin. Anahtar kelimeleri uygun yerlere eklemek çok önemlidir. Alakasız bir yerde anahtar kelimeleri geçirirseniz SEO puanınız artmayacak aksine düşecektir. Bu yüzden konunuzla alakalı olan anahtar kelimeleri seçip normal akış içinde kullanmalısınız.

 

Görseller ve Alt Etiketlerin Önemi

Görseller bir sitenin SEO’suna etki edecek yegâne elementlerden bir tanesidir. Görsel içeren bir yazı hem daha dikkat çekici hem de daha az yorucudur. Bu yüzden yazılarınızı görsellerle desteklemeyi unutmayın ve görsel seo’ya önem verin. Görsellere yazdığımız alt etiketler ise görsel arama yaparken kullanılır. Görsellere açıklayıcı alt etiketler girmemiz size avantaj sağlar. Normal metin aramalarının yanında bir de görsel aramalarda üst sıralarda çıkmak istiyorsanız seçtiğimiz anahtar kelimeleri, görsellere yazdığımız alt etiketlerde geçirmeye dikkat edin. 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu