Sosyal Medya

Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?

Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?

Sosyal medya son on yılda hayatımızın büyük bir bölümünü kapsar hale geldi. Kimi insanlar günün büyük bir bölümünü sosyal medya platformları üzerinde geçirirken, kimileri de sadece arada sırada sosyal medya ile ilgilenmektedir. Ama karşılaştığımız neredeyse her kişinin sosyal medyayla bir ilişkisi vardır. Bu da sosyal medyayı büyük bir pazarlama kanalı haline getirmektedir. Sonuçta ülkedeki neredeyse herkese ulaşabildiğiniz pazarlama kanallarının sayısı çok azdır. 

İnsanların sosyal medyayı pazarlama aracı olarak kullanmaya başlaması, bu alanda özel olarak kendini geliştirmiş insanların ortaya çıkmasına sebep oldu. Şirketler sosyal medyanın gücünü fark ettiklerinde, kendilerine “Sosyal Medya Uzmanı” diyen insanları işe almaya başladılar. Peki Sosyal Medya Uzmanı nedir? Sosyal Medya Uzmanı ne iş yapar? Bunun gibi soruları bu yazımızda yanıtlayacağız ve sizlere başarılı bir sosyal medya uzmanı nasıl olunur göstermeye çalışacağız. 

 

Sosyal Medya Uzmanı Nedir?

Sosyal medya uzmanı, şirketlerin sosyal medya hesaplarını pazarlamaya uygun hale getiren, etkileşimlerini arttıran ve sosyal medyayı doğru bir şekilde satış arttırmaya yönelik hale getiren kişilere denir. Sosyal medya uzmanları, bir şirketle sözleşme imzalamadıkça ve anlaşmadıkça “Freelance” olarak yani kendi işinin patronu olarak çalışırlar. 

Sosyal medya uzmanlarının işi sadece hesaplarda paylaşım yapmak ve düzenlemekle bitmiyor. Şirketin web sitelerini SEO’ya uygun hale getirme, güncel blog içerikleri yazma, içerik editörlüğü yapma ve şirketler için danışmanlık yapma alanlarında da sosyal medya uzmanları etkin bir rol oynuyor. Kendi işinizin patronu olduğunuz bu meslekte aslında sandığınız kadar rahat olmayacaksınız. Hadi gelin birkaç püf noktaya değinerek nasıl daha başarılı bir sosyal medya uzmanı olursunuz onu konuşalım.

Sosyal Medya Uzmanı Olmak İçin Neler Yapmalısınız?

Freelance Sosyal Medya Uzmanı olmanız demek, bir anda bilgisayarın başına oturup bu işe başlayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Başlamadan önce sağlam bir araştırma ve kendinizi eğitme döneminden geçmeniz gerekiyor. Aynı mesleği yapan insanları takip edin ve onların neler yaptığına bakın. Sosyal medya ile ilgili içerikleri ve araçların hepsini öğrenmeye çalışın. Tabii ki bunlar 1 ay içinde tamamen öğrenebileceğiniz şeyler değil. O yüzden yavaş yavaş öğrenmeye başlayın ve hali hazırda sahip olduğunuz meslekten yavaş yavaş bu mesleğe geçiş yapın. Böylesi sizin için daha sağlam ve güvenli bir yol olacaktır.

Bilgi seviyenizi tüm sosyal medya mecralarına yayın. Yani sadece bir iki mecrada bilgili olmak bir süre sonra sizi kısıtlayacaktır. Ayrıca şirkete kapsamlı bir danışmanlık vermek istiyorsanız, web site ve SEO hakkında ileri düzey bilgili olmanız sizin işinize yarayacaktır. Bu sayede sayılı kalifiye sosyal medya uzmanları arasına girebilirsiniz. Bunları yaparken yeni çıkan yazıları ve etkinlikleri takip edin. Uzmanların ve kurumların verdiği seminerlere katılın ve sertifikalar biriktirin. Elle tutulur bir deneyiminiz olursa insanların sizi tercih etmesini sağlarsınız.

Bunları yaptıktan sonra bilinirliğinizi arttırmanız gerekmekte. Sosyal medya hesaplarınızda her gün yaptığınız işlerin tanıtımlarını paylaşın ve ilk önce kendi sosyal medya uzmanınız olun. Web sitelerinizi güncel tutun ve insanları oraya yönlendirmeye çalışın. Yazılarınız tekdüze olmasın ve ilgi çekici olsun insanları her gün farklı ve eğlenceli içeriklerle buluşturursanız yükseldiğinizi göreceksiniz. Takipçi sayınızı arttıracak her şeyi göz önünde bulundurun ve uygulayın. Bu sayede şirketlerin size ulaşması daha kolay olacak ve sizin kaliteli bir sosyal medya uzmanı olduğunuzu bileceklerdir. 

Sosyal medya uzmanı olmak bir süreçtir ve bu sürecin başlarını sağlam bir şekilde geçirirseniz, temelinizi sağlam bir şekilde atarsanız isminizi duyurmanız ve bir yerlere gelmeniz an meselesi olacaktır. Sadece bıkmadan araştırma yapın ve sürekli kendinize bir şeyler katın. Şirketler donanımlı sosyal medya uzmanı bulmak için var güçleriyle uğraşıyorlar. Bu adımları uygularsanız, şirketler sizi işe almak için can atacaklardır. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu